Klinipath
Nederlands English

Multimedia

Op deze pagina vindt u een selectie van het Klinipath multimedia aanbod. Kijk voor meer films op onze YouTube pagina of volg ons op Twitter!


 

Klinipath Company Presentation


 

Formaldehyde vervangers Formaldehyde VRIJ!

TissueSAFE: Hoog vacuum biospecimen transfersysteem van Milestone Medical

In elk ziekenhuis zijn er veel transportbewegingen met gevaarlijke/schadelijke chemicalien. Alhoewel de chemicalien toegepast worden ten goede van de gezondheidszorg en de patient, kunnen deze stoffen - paradoxaal genoeg - een nadelige werking hebben op de gezondheid van de mensen die er mee werken of ze vervoeren.

Eén van deze stoffen is Formaldehyde. In dit geval gaan we uit van formaldehyde 4%.

Formaldehyde wordt sinds kort door het IARC (International Agency for Research on Cancer), geclassificeerd als "Klasse 1 Carcinogeen", dus "mogelijk kankerverwekkend".

Door deze nieuwe classificatie worden door steeds meer gezondheidsorganisaties, OK- en laboratoriumpersoneel, gekeken naar manieren om het gebruik van formaldehyde te beperken of met alternatieve, vaak dure, vervangers te werken.

Eén van de onderdelen in de gezondheidszorg waar met formaldehyde wordt gewerkt is bij het vervoer van weefsel van de OK naar het pathologie laboratorium. Tijdens dit transport wordt het weefsel in containers met formaldehyde vervoerd.

Om de formaldehyde geheel uit deze stap te verwijderen, biedt KLINIPATH voor de Benelux het TissueSAFE systeem van Milestone.

Met de TissueSAFE is het voor het eerst mogelijk om weefsel vanaf de OK direct onder hoog vacuum te "sealen" en tegelijkertijd transport tijd en temperatuur tijdens het vervoer te bewaken.

Elke afwijking in temperatuur wordt gedocumenteerd zodat de kwaliteit continu gewaarborgd is. Door het werken met de TissueSAFE worden de medewerkers niet langer blootgesteld aan schadelijke stoffen en zware, moeilijk te verwerken containers. Het weefsel blijft in optimale kwaliteit met de best mogelijke eigenschappen voor verwerking in het laboratorium.

In de korte introductiefilm hieronder wordt het proces weergegeven.


 

Primera Signature Slide Printer

Een kleine, compacte glaasjesprinter, speciaal ontwikkeld om naast het microtoom te plaatsen (bxhxd 18 x 22 x 32 cm.) leverbaar vanaf medio maart.

Eén van de unieke kenmerken van deze printer is dat hij de matrand van de glaasjes volledig in kleur kan afdrukken. U kunt de standaard KP Slides met witte matrand gebruiken en bespaart daarmee het aanschaffen van veel verschillende kleuren objectglaasjes.

Innovatie op elke werkplek is de toepasselijke titel waaronder Klinipath de Signature Slideprinter introduceert. En niet zonder reden: Nu heeft iedere medewerker de mogelijkheid om "on-demand" - en misschien nog belangrijker - "on-location" glaasjes te printen. Dit minimaliseert de kans dat glaasjes verwisseld worden, zoals die bestaat bij centrale batch printers.

Een complete oplossing. Klinipath biedt het totale pakket. De printer(s) worden geïntegreerd in het aanwezige LMS, u heeft één aanspreekpunt en hoeft niet te bemiddelen tussen de "printer leverancier" en de "software leverancier", u heeft 2 jaar volledige garantie en bent verzekerd van continuiteit in uw werkproces door onze 24-uurs service .

Mocht er een printer onderhoud nodig hebben waarvan dat langer duurt dan één dag, plaatst onze service dienst, geheel kosteloos, een identiek vervangend apparaat dat vlekkeloos mee zal draaien in uw netwerk! Op deze manier bent u verzekerd van continuïteit en kwaliteit. Dat is onze service en uw zekerheid!

  


 

 Verstelbare werkplekken

De KP IHT-8, de mammoet onder de in hoogte verstelbare microtomie tafels, is één van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ergonomie en techniek. Hoogteverstelbaarheid, robuust, stabiliteit en flexibiliteit zorgen er voor dat uw laboratorium het hoogste niveau van efficiency en een prettige werkplek kan bieden.

Klinipath biedt hiermee een extreem stabiele microtoomtafel die speciaal is ontwikkeld in eigen beheer.

Specificaties
De KP IHT-8 is tot 400 kg belastbaar, volledig elektrisch/hydraulisch in hoogte verstelbaar, bediening met tiptoetsen, klembeveiliging, memory functie en de mogelijkheid voor een volledig geïntegreerde koelplaat voor het koelen van paraffine blokjes. Ook uitvoerbaar als microscopietafel.

Voor meer informatie of uitgebreide documentatie kunt u contact opnemen met KLINIPATH.


 

Klinipath KP Combi

Compilatie van de Klinipath TIP dagen.

The KP TIP Days (Trends and Innovation in Pathology) were held at the Klinipath HQ's from March 20 - 23. During these days, a broad range of new ideas and products were presented to our guests, all proffesionals from histology, cytology IHC and pathology labs in Holland, Belgium and Germany. This is a short compilation of those days.


 

 Tele-Pathology, Macro Micro system

De bekende M&M -opstelling:
Bent u ook tijd kwijt op 1 van uw buitenlocaties om macroscopisch en microscopisch weefsel te diagnosticeren?

Bent u voor 1 vriescoupe ook een aantal uur voorrijtijd kwijt?

Lijkt het u ideaal om vanuit uw werkplek macroscopisch (live) aanwijzingen te geven en de slide microscopisch digitaal binnen te halen ter diagnose?

Klinipath biedt de totaal-oplossing voor de tele-pathologie met de M&M (Macro-Micro) opstelling. Op slechts 1-2 m² is het mogelijk om deze opstelling te realiseren.

Een aantal specificaties:
Macro-opstelling: Met een digitale Camera met auto Iris and autofocus (10x optische zoom) is het mogelijk "live" aanwijzingen te geven over het te diagnosticeren stukje weefsel. Daarnaast heeft de MacroPATH D software de mogelijkheid tot digital imaging in JPG formaat, video acquisitie in AVI formaat, annotatie mogelijkheden (afmeting, cassette sampling, vrije hand), voice recording in MP3 formaat, mogelijkheid tot inzoomen in reeds opgeslagen foto's. 


 

 Klinipath CM1260 Tape Coverslipper

 

Klinipath's latest development in automated cover slipping is the updated CM1260.

A simplified, highly reliable and low-maintenance stand-alone tape coverslipper. Proven and reliable technology updated! Special features such as a multilingual touchscreen for easy operation are introduced in the new CM1260. In addition, changing the length of the coverslip and adjusting the amount of xylene are new unique features.

Equipped with a self sharpening knife and full sensor controlled coverslipping process, the CM1260 by Klinipath sets the new standard in tape and film cover slipping.

Features:
Self-contained, automated instrument for tape coverslipping
Very precise and bubble-free coverslipping
Consistent coverslipping quality
High throughput for up to 1300 slides per hour

KP-Tape has been validated and approved by Hologic for use on the Hologic imaging systems. Visit us on YouTube www.youtube.com